Snelheidsborden - Railpassie

Title
Ga naar de inhoud
Bestendige (selectieve) snelheidsseinenOpmerking:
De seinen onderscheiden zich van de borden door het vertonen van een aanduiding in een lichtkast. Wanneer deze gedoofd is, heeft het sein geen betekenis. De lichtkast geeft zijn aanduiding in functie van de ingestelde reisweg. Enkel de eindezone borden / -seinen en de refertesnelheidsborden / -seinen (alsook de snelheidsaanduidingen op het onderpaneel van een groot stopsein) laten een snelheidsverhoging toe. Een aankondiging kan herhaald worden door een tweede aankondigingsdriehoek met  vermelding “BIS”.
Tijdelijke (selectieve) snelheidsseinen
De tijdelijke snelheidsborden / tijdelijke selectieve snelheidsseinen onderscheiden zich van de bestendige door de aanwezigheid van twee schijven. Bij het aankondigingsbord is steeds een krokodil en/of een baken voorzien.
In het algemeen is de aankondiging herhaald door een tweede aankondigingsdriehoek met vermelding “BIS”.
Opmerking: Het selectief sein is hierna sein genoemd.

Bijkomende borden van snelheidsborden en selectieve snelheidsseinen
De bijkomende aanduidingen op de snelheidsborden en selectieve snelheidsseinen zijn weergegeven op het rechthoekige bord of sein dat zich, tegen de basis, boven of onder het betrokken snelheidsbord of snelheidssein bevindt.
Ingeval er twee of meer snelheidsborden (of selectieve snelheidsseinen) boven elkaar geplaatst zijn, heeft het rechthoekige bord (of selectief sein) met de bijkomende aanduiding slechts betrekking op het snelheidsbord (of selectief snelheidssein) waarmee het een gemeenschappelijke zijde heeft.
Het bord met de bijkomende aanduidingen op zich, is niet gekenmerkt.
Wanneer op het bijkomende bord, twee of meer pictogrammen moeten geplaatst worden,
plaatst men ze:
  • ofwel boven elkaar;
  • ofwel naast elkaar, gescheiden door een verticale streep over de ganse hoogte van het bord.Snelheidsborden G100 / P120
OORSPRONGSBORD
Dit oorsprongsbord is niet aangekondigd. Zijn plaats van opstelling is gekend door de lijnstudie de bestuurder.

EINDEZONE-BORD

Opmerking
De maximum toegelaten snelheid bij het rijden op het zicht van een konvooi G 100 is 30 km/h op de aangepaste lijnen en 20 km/h in de andere gevallen. Indien wegens een incident een herberekening van de geremde massa dient te gebeuren, beschouwt de bestuurder dit alsof hij rijdt op een niet voor treinen P 120 of G 100 aangepaste baanvak.
Terug naar de inhoud